dayzi

dayzi

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1202]

Biszkopt kakaowy dayzi

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo pulchniutki i delikatny biszkopt o smaku kakaowym, idealnie pasuje na tort.

Biszkopt kakaowy dayzi Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Biszkopt kakaowy dayzi

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt kakaowy dayzi
Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy ze szczyptą soli na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy żółtka i delikatnie mieszamy. Następnie przesiewamy obie mąki, proszek do pieczenia i kakao i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez ok 30 min.
Biszkopt kakaowy dayzi
Przygotowanę ciasto na biszkopt wlewamy do tortownicy i pieczemy w piekarniku.

Tagi:

biszkopt