Sposób przygotowania:
Biszkopt kakaowy dwuwarstwowy z masą
Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę, dodać żółtka i dalej ubijać. Wsypać po łyżce mąki przesianej wymieszanej z proszkiem i kakao. Delikatnie mieszać szpatułką i wyłożyć na blaszkę. Piec w 190 stopniach do suchego patyczka. Po wystudzeniu biszkopt przekroić na dwa blaty.
Masa biała:
Śnieżki ubić z mlekiem i dodać ostudzoną galaretkę, schłodzić.
Masa brązowa:
Śnieżki ubijać z mlekiem, dosypując kakao i pod koniec dodawać po trochu chłodnej galaretki i żelatynę. Ubijać jeszcze chwilę aż zacznie gęstnieć.
Na pierwszy blat wylać masę ciemną i na tę masę wylać masę białą. Przykryć drugim blatem biszkoptowym i posmarować po wierzchu masą białą odłożoną i posypać kakao do dekoracji.
Schłodzić w lodówce kilka godzin.
Masa biała:
Śnieżki ubić z mlekiem i dodać ostudzoną galaretkę, schłodzić.
Masa brązowa:
Śnieżki ubijać z mlekiem, dosypując kakao i pod koniec dodawać po trochu chłodnej galaretki i żelatynę. Ubijać jeszcze chwilę aż zacznie gęstnieć.
Na pierwszy blat wylać masę ciemną i na tę masę wylać masę białą. Przykryć drugim blatem biszkoptowym i posmarować po wierzchu masą białą odłożoną i posypać kakao do dekoracji.
Schłodzić w lodówce kilka godzin.