Sposób przygotowania:
Biszkopt kawowo-czekoladowy zawsze udany
Do niewielkiej miski przesiewamy mąkę , proszek , kakaoi kawę inkę.
Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , później stopniowo dodajemy na przemian cukier i żółtka.
Do ubitych jajek delikatnie po łyżce wsypujemy suche składniki mieszamy łyżką aż składniki się połączą .
Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem ( sam spód formy) tortownicy (boki natłuszczamy) na ok 30 min , 180 *C.
Gotowy biszkopt kroimy na pół i smarujemy dowolną masą.
Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , później stopniowo dodajemy na przemian cukier i żółtka.
Do ubitych jajek delikatnie po łyżce wsypujemy suche składniki mieszamy łyżką aż składniki się połączą .
Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem ( sam spód formy) tortownicy (boki natłuszczamy) na ok 30 min , 180 *C.
Gotowy biszkopt kroimy na pół i smarujemy dowolną masą.