kasienka1987

kasienka1987

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 144]

Biszkopt kawowo-czekoladowy zawsze udany

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszny biszkopt o smaku kawowo-czekoladowym ) mniam

Biszkopt kawowo-czekoladowy zawsze udany Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Biszkopt kawowo-czekoladowy zawsze udany

 

  • 6 jaj
  • szkl cukru
  • 3/4 szkl mąki tortowej
  • 2 łyżki kakao
  • 2 łyżki kawy inki
  • łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt kawowo-czekoladowy zawsze udany
Do niewielkiej miski przesiewamy mąkę , proszek , kakaoi kawę inkę.

Białka oddzielamy od żółtek , ubijamy na sztywno ze szczyptą soli , później stopniowo dodajemy na przemian cukier i żółtka.

D
o ubitych jajek delikatnie po łyżce wsypujemy suche składniki mieszamy łyżką aż składniki się połączą .

Ciasto wykładamy do wyłożonej papierem ( sam spód formy) tortownicy (boki natłuszczamy) na ok 30 min , 180 *C.

Gotowy biszkopt kroimy na pół i smarujemy dowolną masą.
Biszkopt kawowo-czekoladowy zawsze udany
biszkopt kroimy na pół i przekładamy dowolną masą
Biszkopt kawowo-czekoladowy zawsze udany
pianę ubijamy na sztywno ze szczyptą soli
Biszkopt kawowo-czekoladowy zawsze udany
suche składniki mieszamy w osobnej misce

Tagi:

kawa biszkopt