Magdusia1312

Magdusia1312

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 85]

Biszkopt kokosowy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 5

kokosowy biszkopcik bardzo dobry do ciasta "rafaello"

Biszkopt kokosowy

Składniki:

Biszkopt kokosowy

 

  • 3/4 szklanki mąki tortowej
  • 3/4 szklanki mąki ziemniaczanej
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • 3/4 kostki masła roślinnego
  • 3 żółtka
  • jajko
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki świeżych wiórków kokosowych
  • tłuszcz do wysmarowania formy

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt kokosowy
Tortownicę smarujemy tłuszczem, posypujemy rozdrobnionymi herbatnikami. Żółtka, jajko oraz cukier ucieramy w malakserze. gdy składniki się połączą, przesiewamy oba rodzaje mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia, wlewamy roztopione masło. Ciasto ucieramy. Pulchne i jednolite przekładamy do przygotowanej formy, wyrównujemy powierzchnię, posypujemy kokosowymi wiórkami. Wstawiamy do ciepłego piekarnika nastawionego na 180 stopi na 45-50 minut.