aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Biszkopt - zawsze idealny

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Mój przepis na biszkopt zawsze idealny jest banalnie prosty.

Biszkopt - zawsze idealny Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt - zawsze idealny

 

  • 4 jajka
  • 1 szklanka cukru
  • 1 szklanka mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt - zawsze idealny
Do miski wbijamy całe jajka. Dodajemy cukier i miksujemy na najwyższych obrotach do uzyskania kremowej masy jajecznej. Następnie dodajemy mąkę przesianą przez sitko razem z proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki biszkoptu energicznie mieszamy mikserem przez 15 sekund. Tortownicę smarujemy olejem i posypujemy odrobiną bułki tartej. Biszkopt wylewamy do tortownicy i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180C na 25 minut. Po tym czasie lekko uchylamy drzwiczki piekarnika i pozostawiamy w nim biszkopt jeszcze na 15 minut. Tak przygotowany biszkopt możemy przekroić na pół i przekładać dowolnymi masami.
Biszkopt - zawsze idealny
Do miski wbijamy jajka i wsypujemy cukier.
Biszkopt - zawsze idealny
Jajka z cukrem dokładnie miksujemy, przesiewamy mąkę.
Biszkopt - zawsze idealny
Dodajemy przesianą mąkę wraz z proszkiem do pieczenia.
Biszkopt - zawsze idealny
Całość energicznie mieszamy mikserem przez 15 sekund.