Sposób przygotowania:
Biszkopt miodowy z masą kisielową
Szklankę mąki, kisiel, budyń oraz proszek do pieczenia wsypujemy razem w jedną miskę i mieszamy ze sobą. Białka ubijamy z połową cukry na sztywną pianę. W oddzielnej misce żółtka, letnią wodę, pozostały cukier ubijamy na bardzo kremowo. Na żółtka przesiewamy nasze mąki, a na mąki przekładamy ubite białka. Delikatnie mieszamy w jedną stronę. Rozpuszczamy na ogniu nasze masło. Odstawiamy do ostygnięcia i dodajemy do ciasto- mieszając delikatnie. Pieczemy ok 35 minut w nagrzanym do 180 stopni piekarniku. Ostudzony biszkopt przecinamy na pół. W połowie szklanki mleka rozrabiamy budyń, dodajemy sok z cytryny i ścieramy na tarce skórkę z niej. Dokładnie mieszamy żeby nie było grudek. Resztę mleka zagotowujemy wraz z cukrem i margaryną. Do gotującego mleka wlewamy zaczyn dokładnie i energicznie mieszając. Na przecięty biszkopt wykładamy naszą masę. Przykrywamy drugą połówką biszkoptu. Czekamy do całkowitego ostygnięcia ciasta i masy. Polewamy po wierzchu polewą czekoladową i odstawiamy najlepiej na całą noc do lodówki. Smacznego