kasandra6

kasandra6

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 399]

Biszkopt na roladę

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Oddzielić żółtka od białek, następnie z białek ubij pianę na

Biszkopt na roladę

Składniki:

Biszkopt na roladę

 

  • jajka 6 sztuk
  • cukier puder 6 sztuk
  • mąka 6 łyżek
  • proszek do pieczenia 1 łyżeczka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt na roladę
sztywno i wlej żółtka oraz cukier, mąkę i proszek - delikatnie wymieszaj łyżką i wylej na papier do pieczenia. Piec w nagrzanym piekarniku 180 C ok 20-30 minut. Po upieczeniu gorący wyłóż na ściereczkę posypana cukrem, zdejmij papier i zwiń w roladę - pozostaw do całkowitego wystygnięcia.