Sposób przygotowania:
Biszkopt na słodko
BISZKOPT: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, dalej ucierać. Zwolnić obroty miksera, dodawać kolejno po jednym żółtku, pod koniec wmieszać delikatnie przesiane obie mąki połączone z proszkiem do pieczenia. Piec około 30 min w 180st. Zimny przekroić wzdłuż na pół i nasączyć rumem.
MASA I: Śmietanę ubić dodać puder, Śnieżkę, oraz śmietankę fix i żelatynę wcześniej przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Pod koniec delikatnie wmieszać kisiel w proszku. Wyłożyć na pierwszy placek, przykryć drugim i docisnąć. Tak samo postąpić z drugą kremówką (tylko nie dodawać kisielu), wyłożyć na drugi placek, wyrównać.
POLEWA: Kremówkę, czekoladę i cukier dać do rondelka rozpuścić zagotować, zimną polać po placku według uznania.
MASA I: Śmietanę ubić dodać puder, Śnieżkę, oraz śmietankę fix i żelatynę wcześniej przygotowaną według przepisu na opakowaniu. Pod koniec delikatnie wmieszać kisiel w proszku. Wyłożyć na pierwszy placek, przykryć drugim i docisnąć. Tak samo postąpić z drugą kremówką (tylko nie dodawać kisielu), wyłożyć na drugi placek, wyrównać.
POLEWA: Kremówkę, czekoladę i cukier dać do rondelka rozpuścić zagotować, zimną polać po placku według uznania.
![Biszkopt na słodko Biszkopt na słodko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkopt-na-slodko-319028.jpg)
![Biszkopt na słodko Biszkopt na słodko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkopt-na-slodko-319029.jpg)
![Biszkopt na słodko Biszkopt na słodko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkopt-na-slodko-319030.jpg)
![Biszkopt na słodko Biszkopt na słodko](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkopt-na-slodko-319031.jpg)