Sposób przygotowania:
Biszkopt z kaszą manną
Białka ubić na sztywno, wsypać cukier, ubijać jeszczę chwilę. Dodać żółtka i ubijać 2-3 minuty. Wsypać oba rodzaje mąki, proszek do pieczenia oraz orzechy i delikatnie wymieszać. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem prostokatnej formy i piec około 40 minut w temperaturze 180 stopni. Upieczone ciasto wyjąć, ostudzić i przekroić na pół. Przygotować krem. Kaszę mannę ugotować na mleku z cukrem waniliowym i odstawić aż wystygnie. Masło utrzeć z cukrem pudrem na gładką masę, dodawać stopniowo po łyżeczce kaszy i ucierać, aż powstanie jednolita masa. Sok z cytryny lekko podgrzać i po kilka kropli wlewać do kremu, delikatnie ucierając. Masą przełożyć blaty biszkoptowe i posmerować wierzch ciasta.Czekoladę zetrzeć na tarce i posypać nią ciasto. Kiedy masa zastygnie pokroić biszkopt na kwadratowe porcje.