luna

luna

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 359]

Biszkopt na tort

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Wysoki, pulchny biszkopt, ktory mozna dwa razy przekroic.

Biszkopt na tort

Składniki:

Biszkopt na tort

 

  • 4 jajka
  • 4 lyzki goracej wody
  • 180 gram cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 100 gram maki pszennej
  • 100 gram maki ziemn.
  • 1 lyzka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt na tort
Zoltka wymieszac mikserem z goraca woda, dodac cukier i cukier waniliowy i mocno ubic-jak na dobry kogel-mogel. Dodac ubite na sztywno bialka i maki wymieszane z proszkiem do pieczenia, delikatnie wymieszac. Piec ok.30 min. w temp.175 stopni.