mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Biszkopt obłożony jabłkami i rodzynka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Lekkie, pyszne ciasto z jabłkami

Biszkopt obłożony jabłkami i rodzynka

Składniki:

Biszkopt obłożony jabłkami i rodzynka

 

  • Biszkopt:
  • 3 jajka
  • 1/2 szkl. cukru
  • 3/4 szkl. mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

 

  • 2 jabłka
  • cukier do obtoczenia
  • kilka rodzynek
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt obłożony jabłkami i rodzynka
Białka ubijam z cukrem na sztywną pianę, dodaję po 1 żółtku, dalej ubijam. Dodaję przesianą mąkę z proszkiem, mieszam łyżką.
Ciasto przelewam do formy, wrzucam rodzynki. Na wierzchu układam ciasno jabłkowe talarki i wstawiam do piekarnika na ok. 20-25min. temp.160 st.C.
Ciepłe ciasto posypuję cukrem pudrem.