SUPERPRZEPIS

Biszkopt odwrócony

  • 8
  • gosia56
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 10
Biszkopt odwrócony Więcej zdjęć (3)

Pyszne ciasto biszkoptowe z brzoskwinią.

Składniki:

Biszkopt odwrócony

 

  • składniki biszkoptu
  • 3 jajka
  • 3 łyżki mąki
  • 3 łyzki cukru
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Składniki masy
  • smietana 30% 500ml
  • 2 galaretki brzoskwiniowe
  • 1 puszka brzoskwiń

Sposób przygotowania:

Biszkopt odwrócony
Pieczemy biszkopt.Ubijamy białka z cukrem dodajemy stopniowo cukier.Do ubitych białek dodajemy zółtka jeszcze chwilę ubijamy ,dodajemy przesianą mąkę z proszkiem mieszamy,wylewamy na blachę wyłozoną papierem do pieczenia 25/40 cm.Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika175st i pieczemy 20 minut. Upieczony biszkopt razem z papierem wkładamy do formy keksowej i studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 2szklankach wrzątku studzimy. Brzoskwinie odsączamy i kroimy w kostkę. Ubijamy smietanę wlewamy chłodną ale płynną galaretkę dodajemy brzoskwinie i wlewamy na biszkopt, schładzamy az masa stęzeje.Następnie ciasto odwracamy na deskę zdejmujemy papier,Górę ciasta dekorujemy dowolnie. POLECAM! ! !
Biszkopt odwrócony
Gorę ciasta mozna udekorować smietaną .
Biszkopt odwrócony
Pyszne ciasto brzoskwiniowe do kawusi.