Sposób przygotowania:
Biszkopt odwrócony
Pieczemy biszkopt.Ubijamy białka z cukrem dodajemy stopniowo cukier.Do ubitych białek dodajemy zółtka jeszcze chwilę ubijamy ,dodajemy przesianą mąkę z proszkiem mieszamy,wylewamy na blachę wyłozoną papierem do pieczenia 25/40 cm.Wkładamy blachę do nagrzanego piekarnika175st i pieczemy 20 minut. Upieczony biszkopt razem z papierem wkładamy do formy keksowej i studzimy. Galaretki rozpuszczamy w 2szklankach wrzątku studzimy. Brzoskwinie odsączamy i kroimy w kostkę. Ubijamy smietanę wlewamy chłodną ale płynną galaretkę dodajemy brzoskwinie i wlewamy na biszkopt, schładzamy az masa stęzeje.Następnie ciasto odwracamy na deskę zdejmujemy papier,Górę ciasta dekorujemy dowolnie. POLECAM! ! !
marietta
Bo
edytaha
gosiczek821
gosia56
gusia1000
Monika69
gosia56