mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Biszkopt orzechowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonały biszkopt do tortów

Biszkopt orzechowy

Składniki:

Biszkopt orzechowy

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt orzechowy
Białka starannie oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieram z cukrem i dodaje ubitą pianę, powoli mieszając. Orzechy drobno mielę.
Następnie dodaję zmielone orzechy i delikatnie mieszam.
Tortownicę wykładam od dołu papierem do pieczenia, boki smaruję masłem i mąką krupczatką obsypuje. Przelewam masę i piekę ok. 1 godziny w 160st. C.
Ostudzony placek przekrawam na 3 części.
Stosuję na ciasta przekładane i torty.

Tagi:

biszkopt