Sposób przygotowania:
Biszkopt orzechowy
Białka starannie oddzielam od żółtek. Białka ubijam na sztywną pianę ze szczyptą soli. Żółtka ucieram z cukrem i dodaje ubitą pianę, powoli mieszając. Orzechy drobno mielę.
Następnie dodaję zmielone orzechy i delikatnie mieszam.
Tortownicę wykładam od dołu papierem do pieczenia, boki smaruję masłem i mąką krupczatką obsypuje. Przelewam masę i piekę ok. 1 godziny w 160st. C.
Ostudzony placek przekrawam na 3 części.
Stosuję na ciasta przekładane i torty.
Następnie dodaję zmielone orzechy i delikatnie mieszam.
Tortownicę wykładam od dołu papierem do pieczenia, boki smaruję masłem i mąką krupczatką obsypuje. Przelewam masę i piekę ok. 1 godziny w 160st. C.
Ostudzony placek przekrawam na 3 części.
Stosuję na ciasta przekładane i torty.