Sposób przygotowania:
biszkopt orzechowy w białej polewie
żółtka utrzeć z cukrem, białka ubić na pianę. Posiekać orzechy i wymieszać z przesianą bułką tartą i proszkiem do pieczenia, dodać utarte żółtka oraz pianę z białek, całość dokładnie wymieszać. Masę wlać do wysmarowanej tłuszczem tortownicy i wstawić do nagrzanego piekarnika na 35 minut, temp.180 stopni.
W tym czasie przygotować polewę z czekolady. czekoladę rozpuścić i dodać masło, ucierać aż do rozpuszczenia się masła. Po ostudzeniu biszkopt polać polewą (trochę podgrzać aby była półpłynna) i udekorować połówkami orzechów.
Smacznego!
W tym czasie przygotować polewę z czekolady. czekoladę rozpuścić i dodać masło, ucierać aż do rozpuszczenia się masła. Po ostudzeniu biszkopt polać polewą (trochę podgrzać aby była półpłynna) i udekorować połówkami orzechów.
Smacznego!