oliwkowa

oliwkowa

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 321]

Biszkopt piaskowy wg oliwkowa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Biszkopt piaskowy do tortu.......

Biszkopt piaskowy wg oliwkowa

Składniki:

Biszkopt piaskowy wg oliwkowa

 

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt piaskowy wg oliwkowa
Przesiać mąkę pszenną, zmieszać z mąka ziemniaczaną i cukrem waniliowy. Jaja umyć, udzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę, dodając stopniowo cukier. Do ubitej piany dodać żółtkami i partiami wymieszaną mąkę, delikatnie mieszając, aby piana nie opadła. Przełożyć ciasto do posmarowanej masłem i formy i piec na 180 stopni C ok. około 45 minut.

Tagi:

biszkopt