Sposób przygotowania:
Biszkopt przekładany masą śmietanową
BISZKOPT CIEMNY: Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno, dodać cukier i dalej ubijać. Następnie zmniejszyć obroty i dodać żółtka. Mąkę połączyć z kakao oraz proszkiem do pieczenia i delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Wylać na blachę i piec w 180 st około 20 min.
BISZKOPT JASNY: Tak samo postąpić z jasnym biszkoptem, tylko zamiast kakao dodać mąkę ziemniaczaną. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wody.
MASA: Śmietanę ubić, gdy zacznie gęstnieć dodać cukier puder, śmietanki fix oraz tężejącą galaretkę. Na kakaowy biszkopt wyłożyć połowę masy śmietanowej, przykryć jasnym biszkoptem oraz drugą połową masy. Wierzch posypać startą czekoladą.