Sposób przygotowania:
Biszkopt lekko kakaowy
Dno tortownicy o średnicy 23 cm wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Piekarnik nastawić na 150 stopni. Białka oddzielić od żółtek. Obie mąki przesiać przez sito razem z kakao i proszkiem do pieczenia. W misce robota umieścić białka i ubić je. Następnie dla utrwalenia piany dodać cukier i cukier waniliowy i dokładnie ubić. Do piany dodać żółtka i delikatnie je połączyć z białkami. Potem robot zmniejszyć na najmniejsze obroty i dodać mieszankę mąki i dodawać ją po łyżce i wszystko połączyć. Masę wylać do przygotowanej tortownicy i wstawić blaszkę do piekarnika na 40 minut. Biszkopt po upieczeniu wyjąć z piekarnika, następnie z blaszki i odwrócić do góry dnem aby zrównać górę biszkopta. Całkowicie wystudzony biszkopt przekroić na krążki i przekładać masą śmietanowa lub innym kremem.