Sposób przygotowania:
Biszkopt przekladany z galaretkąPieczenie biszkoptów
Ubić białka na sztywną pianę, dodać cukier, następnie żółtka, po czym delikatnie wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem. Wymieszać z kakao . Piec ok.20 min w 160 C. Upieczony biszkopt odstawić aby wystygł.
W ten sam sposób upiec biszkopt jasny, z tym, że czas pieczenia to ok.15 min. Gdy biszkopt wystygnie, powykrawać szklaneczką dziurki.
Przygotować galaretki w trochę mniejszej ilości wody niż na opakowaniu. Odstawić do wystygnięcia.
Masa budyniowa
Z podanej ilości mleka odlać trochę i rozprowadzić proszek budyniowy, resztę mleka zagotować z cukrem, następnie wlać mieszankę, ugotować budyń.
Gdy budyń wystygnie, zmiksować go z margaryną. Ciemny biszkopt przekroić na połowę. Przekładać ciasto- ciemny biszkopt-na niego połowę masy budyniowej, przykryć biszkoptem z dziurkami.
Przekładanie
W powstałe otwory w jasnym biszkopcie nałożyć tężejącą galaretkę, po czym rozsmarować resztę masy budyniowej i przykryć kakaowym biszkoptem.
Wykończenie
Do garnka przełożyć wszystkie składniki na polewę, postawić na małym ogniu i cały czas mieszając zagotować, po czym odstawić, gdy trochę ostygnie polać ciasto, wstawić do lodówki. Udekorować.