Hrabina w kuchni

Hrabina w kuchni

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 383]

Biszkopt przekładany serkiem homogenizowanym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Ciasto biszkoptowe przełożone serkami homogenizowanymi o smaku czekoladowym z bakaliami i cytrynową galaretką.

Biszkopt przekładany serkiem homogenizowanym Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt przekładany serkiem homogenizowanym

 

 

  • Masa serowa:
  • 450 g serka homogenizowanego o smaku czekoladowym z bakaliami
  • 1 opakowanie żelatyny - fix

 

  • 2 galaretki cytrynowe
  • 3 szklanki wrzątku
  • 1 batonik Toblerone

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt przekładany serkiem homogenizowanym
Z mąk, jajek, cukru i proszku upiec biszkopt (tortownica 26 cm). Wystudzić i przekroić na 2 części. Serek zmiksować z żelatyną- fix (wg przepisu na opakowaniu). Masę serową wyłożyć na jeden krążek biszkoptu. Przykryć drugim i wstawić do lodówki do stężenia. Galaretki rozpuścić w 3 szklankach gorącej wody. Na wierzchu biszkopta poukładać kawałki batonika i zalać tężejącą galaretką. Ciasto ponownie włożyć do lodówki. 
Biszkopt przekładany serkiem homogenizowanym
Etap 1 Przygotować ciasto biszkoptowe i wylać na tortownicę.
Biszkopt przekładany serkiem homogenizowanym
Etap 2 Upieczony biszkopt przekroić na dwa krążki.
Biszkopt przekładany serkiem homogenizowanym
Etap 3 Jeden krążek posmarować masą serową.
Biszkopt przekładany serkiem homogenizowanym
Etap 4 Przykryć drugim krążkiem i dać do stężenia.