Sposób przygotowania:
Biszkopt przekładany musem jabłkowym
Przygotowujemy biszkopt. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy stopniowo żółtka oraz cukier. Nadal ubijając wlewamy olej oraz wsypujemy mąkę. Na końcu wlewamy ocet oraz dodajemy proszek. Ubijamy mikserem. Masę wlewamy na wyłożoną papierem formę. Pieczemy 50 minut w temp. 180 stopni. Po upieczeniu zdejmujemy papier i przekrwamy biszkopt na pół. Jabłka obieramy, kroimy, podlewamy wodą i dusimy do miękkości (aż się rozgotują). Do przygotowanego, gorącego musu wsypujemy galaretkę, mieszamy aż się rozpuści. Odstawiamy do zgęstnięcia. Gęstym musem przekładamy upieczony biszkopt. Wierzch posypujemy cukrem pudrem. Odstawiamy do stwardnięcia.