Sposób przygotowania:
Biszkopt przekładany
Jajka wybijamy oddzielając żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy cukier, żółtka i wodę. Na koniec trzeba wmieszać sypkie składniki. Przekładamy do przygotowanej blaszki i pieczemy ok 35 min w 180 stopniach. Ciasto trzeba wystudzić i przekroić na połowy. Żelatynę zalewamy ok 1/2 szklanki gorącej wody i mieszamy. Dodajemy galaretkę i mieszamy tak długo aż się rozpuści. Jajko, masło i cukier miksujemy. Miksując dodajemy ser. Na koniec dodajemy przestudzoną ale płynną galaretkę. Musimy wmieszać opłukane rodzynki i połamaną czekoladę. Dolną część placka smarujemy powidłami albo dżemem i wykładamy przygotowaną masę. Przykrywamy drugą częścią ciasta i lekko dociskamy. Schładzamy. Polewamy polewą albo dowolnie dekorujemy.