Sposób przygotowania:
Biszkopt szybki
Przygotowanie:
Przesiać mąkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier.Do ubitej piany dodać żółtka i partiami mąkę,delikatnie mieszając,aby piana nie opadła.Nałożyć ciasto do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy i piec w gorącym piekarniku o temperaturze 200s.c.Po wyrośnięciu ciasta temperaturę podwyższyć do 220-240 s.c i piec jeszcze około 20 minut.Następnego dnia przeciąć placek i przełożyć marmoladą.Wierzch posypać cukrem pudrem.
Przesiać mąkę.Jajka umyć,oddzielić żółtka od białek.Białka ubić na sztywną pianę,dodając stopniowo cukier.Do ubitej piany dodać żółtka i partiami mąkę,delikatnie mieszając,aby piana nie opadła.Nałożyć ciasto do posmarowanej tłuszczem i posypanej bułką tartą formy i piec w gorącym piekarniku o temperaturze 200s.c.Po wyrośnięciu ciasta temperaturę podwyższyć do 220-240 s.c i piec jeszcze około 20 minut.Następnego dnia przeciąć placek i przełożyć marmoladą.Wierzch posypać cukrem pudrem.