A.B.

A.B.

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 259]

Biszkopt tortowy mojej mamy

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

zawsze się udaje:)i jest niedrogi

Biszkopt tortowy mojej mamy

Składniki:

Biszkopt tortowy mojej mamy

 

  • 6 jajek
  • 1 szklanka cukru
  • 1,5 szklanki mąki tortowej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • zapach waniliowy

Sposób przygotowania:

Biszkopt tortowy mojej mamy
Jajka miksujemy z cukrem na puszystą,aksamitną masę,następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia,a na koniec kilka kropel zapachu waniliowego.Pieczemy w temp.200* przez 40 min. NAJLEPIEJ GDY NIE ZMIENIAMY KIERUNKU MIESZANIA PRODUKTÓW I GDY WSZYSTKIE SKŁADNIKI MAJĄ TAKĄ SAMĄ POKOJOWĄ TEMPERATURĘ. S M A C Z N E G O!