Sposób przygotowania:
Biszkopt wg mela25
Białka ubijamy na sztywno z cukrem , dodajemy po jednym żółtku i ubijamy dalej , dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy . Wylewamy na blaszkę uprzednio wysmarowana margaryną i posypana bułka tartą . Pieczemy 15-20 minut w zależności od piekarnika .
Pyza
mela25
Ja zawsze robię z proszkiem lubię proszek mniam :) , mnie wychodzi w tortownicy 26x7 ale i wychodzi także na blaszce z pieca i każdej z innej blach co łączy się iż bardziej rozlejesz ciasto tym będzie cieńsze :) .
misia14
mela25
Ja robię go od lat i jeszcze żyje :) ale wypróbuje z mniejszą ilością proszku ciekawe co wyjdzie :)
zewa
I nawet patrząc na tortownicę to wcale nie jest wysoki. A dając za dużą ilość proszku do pieczenia to może wyjść zakalec bo ciasto za szybko wyrośnie i opadnie. A jak się uda upiec to mocno wyczuwa się smak proszku.
zewa
Tu na zdjęciu właśnie tak wygląda jakby się nie udał, bo boki ma wyżej a środek zapadnięty.
yola
elzbieta8960
mela25