mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Biszkopt wg mela25

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Ten przepis nadaje się na tortownicę i na blaszkę .

Biszkopt wg mela25

Składniki:

Biszkopt wg mela25

 

  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt wg mela25
Białka ubijamy na sztywno z cukrem , dodajemy po jednym żółtku i ubijamy dalej , dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy . Wylewamy na blaszkę uprzednio wysmarowana margaryną i posypana bułka tartą . Pieczemy 15-20 minut w zależności od piekarnika .