Sposób przygotowania:
Biszkopt wg Zewy
Margarynę stopić i wystudzić.
Obie mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia.
Żółtka oddzielić od białek.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.
Gdy piana jest mocno ubita dodawać po jednym żółtku i dalej miksować ale na małych obrotach.
Maleńkim strumieniem w trakcie ubijania wlewać margarynę.
Na koniec mikser przełączyć na najmniejsze obroty i dodawać po łyżce mąki.
Masę przelać do tortownicy z dnem wysmarowanym margaryną i wysypanym bułką tartą.
Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 40 minut.
Obie mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia.
Żółtka oddzielić od białek.
Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier i dalej ubijać.
Gdy piana jest mocno ubita dodawać po jednym żółtku i dalej miksować ale na małych obrotach.
Maleńkim strumieniem w trakcie ubijania wlewać margarynę.
Na koniec mikser przełączyć na najmniejsze obroty i dodawać po łyżce mąki.
Masę przelać do tortownicy z dnem wysmarowanym margaryną i wysypanym bułką tartą.
Piec w piekarniku nagrzanym do 150 stopni przez 40 minut.
![Biszkopt wg Zewy Biszkopt wg Zewy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkopt-wg-zewy-74697.jpg)
![Biszkopt wg Zewy Biszkopt wg Zewy](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/biszkopt-wg-zewy-74698.jpg)