motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Biszkopt z bitą śmietaną.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Ciasto biszkoptowe z brzoskwiniami

Biszkopt z bitą śmietaną. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z bitą śmietaną.

 

  • BISZKOPT;
  • 6 jajek
  • 6 łyżek cukru
  • 6 łyżek mąki
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • MASA;
  • 1/2 litra śmietany kremówki
  • 1 śnieżka
  • 1 galaretka cytrynowa
  • WIERZCH
  • galaretka truskawkowa
  • 1 puszka brzoskwiń

Sposób przygotowania:

Biszkopt z bitą śmietaną.
BISZKOPT; białka ubijamy na sztywno. Dalej ubijając dodajemy cukier, żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wylewamy na blaszkę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp.180 stopni ok.20 min. MASA; Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w szklance wody. Śmietanę ubijamy ze śnieżką oraz tężejącą galaretką cytrynową na sztywno. Wylewamy na upieczony zimny biszkopt. WIERZCH; Galaretkę truskawkową rozpuszczamy w 1,5 szkl. wody. Brzoskwinie odsączamy i kroimy na mniejsze kawałki. Odsączone brzoskwinie rozkładamy na bitej śmietanie. Zalewamy tężejącą galaretką truskawkową. Ciasto przechowujemy w lodówce.
Biszkopt z bitą śmietaną.
Cytrynową galaretkę rozpuszczamy w szklance wody, natomiast truskawkową w 1,5 szklanki wody
Biszkopt z bitą śmietaną.
Z podanych składników ubijamy biszkopt i pieczemy
Biszkopt z bitą śmietaną.
Ubitą śmietanę rozkładamy na zimny biszkopt a na nią pokrojone brzoskwinie
Biszkopt z bitą śmietaną.
Ciasto zalewamy tężejącą truskawkową galaretką