mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Biszkopt z bitą śmietaną, brzoskwiniami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Ciacho to jest jednym z najczęściej przeze mnie pieczonych. Nie ma osoby, której by nie smakowało to połączenie:)

Biszkopt z bitą śmietaną, brzoskwiniami

Składniki:

Biszkopt z bitą śmietaną, brzoskwiniami

 

  • biszkopt z 6 jajek
  • śmietana (250 ml śmietany kremówki + 2 łyżki cukru pudru + sok z cytryny + 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 2 pomarańczowe galaretki
  • rodzynki

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z bitą śmietaną, brzoskwiniami
Biszkopt przekroić na pół. Nasączyć oba blaty sokiem z brzoskwiń. Część brzoskwiń pokroić w kostkę, resztę w plasterki. Wyłożyć ubitą kremówkę, zostawiając ok. 2-3 łyżek na wierzch. W śmietanę powrzucać kostki brzoskwini, ew. rodzynki. Przykryć drugim blatem. Posmarować pozostałą śmietaną. Ułożyć plasterki brzoskwiń, udekorować rodzynkami. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.