mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Biszkopt z bitą śmietaną i ananasem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Ciasto jest lekkie, orzeźwiające i znika z talerza jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki;)

Biszkopt z bitą śmietaną i ananasem

Składniki:

Biszkopt z bitą śmietaną i ananasem

 

  • biszkopt z 6 jajek
  • śmietana (250 ml śmietany kremówki + 2 łyżki cukru pudru + sok z cytryny + 2 łyżeczki żelatyny
  • 1 puszka ananasów
  • 1 truskawkowa galaretka
  • 1 agrestowa galaretka
  • rodzynki

Sposób przygotowania:

Biszkopt z bitą śmietaną i ananasem
Biszkopt przekroić na pół. Nasączyć oba blaty sokiem z ananasów. Część ananasów pokroić w kostkę, resztę w trójkąciki. Wyłożyć ubitą kremówkę, zostawiając ok. 2-3 łyżek na wierzch. W śmietanę powrzucać kostki ananasów oraz rodzynki. Przykryć drugim blatem. Posmarować pozostałą śmietaną. Ułożyć kwiatuszki z ananasów, udekorować rodzynkami. Zalać tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce.