Sposób przygotowania:
Biszkopt z bitą śmietaną wg madi
Żółtka oddzielamy od białek. Następnie białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier oraz żółtka, miksujemy. Następnie dodajemy mąkę przesianą wraz z proszkiem do pieczenia, łączymy składniki za pomocą łyżki. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy w temp. 180*C 30-35 minut. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt przekrawamy na pół. Galaretki brzoskwiniowe rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody, odstawiamy do lekkiego stężenia. Brzoskwinie osączamy z zalewy, następnie kroimy je w kostkę i układamy na spodniej części biszkoptu. Całość zalewamy tężejącymi galaretkami i przykrywamy drugą częścią biszkoptu. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, odstawiamy na chwilę do przestudzenia. Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy żelatynę, mieszamy. Ubitą śmietanę wykładamy na ciasto. Wierzch posypujemy startą, gorzką czekoladą. Schładzamy w lodówce.