motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokos

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Smaczne ciasto z brzoskwiniami

Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokos Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokos

 

  • BISZKOPT;
  • 4 jajka
  • 4 łyżki mąki
  • 3 łyżki cukru
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • NADZIENIE;
  • 1 puszka brzoskwiń
  • budyń waniliowy
  • WIERZCH;
  • 10 dkg migdałów
  • 10 dkg kokosu
  • 4 białka
  • 4 łyżki cukru

Sposób przygotowania:

Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokos
BISZKOPT; Białka ubijamy na sztywno z cukrem. Dodajemy żółtka a na końcu mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Pieczemy biszkopt. NADZIENIE; Budyń gotujemy na soku z brzoskwiń i chłodzimy. Na upieczony biszkopt dajemy pokrojone w kostkę brzoskwinie. Zalewamy ugotowanym budyniem. Wierzch; Białka ubijamy na sztywno razem z cukrem. Dodajemy kokos i posiekane płatki migdałowe. Mieszamy i rozkładamy na cieście. Dajemy do nagrzanego piekarnika i zapiekamy, aby wierzch był jasno brązowy.
Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokos
Budyń gotujemy na soku z brzoskwiń i chłodzimy
Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokos
Na biszkopt rozkładamy brzoskwinie pokrojone w kostkę
Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokos
Brzoskwinie zalewamy ugotowanym zimnym budyniem
Biszkopt z brzoskwinią migdałami i kokos
Białka ubijamy z cukrem i dodajemy migdały i kokos. Dajemy na ciasto i zapiekamy