Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Biszkopt z brzoskwiniami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Lekkie i smaczne!

Biszkopt z brzoskwiniami

Składniki:

Biszkopt z brzoskwiniami

 

  • 1szkl.mąki,
  • 1szkl.cukru,
  • 5jajek,
  • 1łyżeczka proszku do pieczenia,
  • 5-6 brzoskwiń,
  • 5 dag startych migdałów,
  • 3łyżki dżemu brzoskwiniowego,
  • 1łyżka cukru pudru

Sposób przygotowania:

Biszkopt z brzoskwiniami
Brzoskwinie umyć i po usunięciu pestek pokroić w grubą kostkę.Żółtka utrzeć z cukrem,bielka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę.Delikatnie mieszając,powoli wlewać do ubitej piany masę jajeczną,a następnie wsypywać po łyżce mąkę z proszkiem do pieczenia,a na koniec dodać owoce,wymieszać.Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej tłuszczem i oprószonej tartą bułką,wstawić do piekarnika nagrzanego do 180"C i piecok.40min.wystudzić.Wierzch posmarować rozpuszczonym w rondelku dżemem i posypać migdałami wymieszanymi z cukrem pudrem.

Tagi:

biszkopt