WWWiola

WWWiola

Złoty Ekspert
[Przepisów: 883]

Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Popularne, proste i szybkie ciasto na przypomnienie lata.

Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką
Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie dodajemy małymi porcjami cukier, a potem żółtka. Na koniec dodajemy przesiane mąki i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na dużą blaszkę z dnem wyłożonym papierem. Pieczemy ok 40 minut w 160 º C aż lekko się przyrumieni i studzimy. Delikatnie skrawamy górę ciasta. Puszkę brzoskwiń otwieramy i nasączamy biszkopt lekko sokiem, a owoce kroimy i układamy na wierzchu. Dwie galaretki rozpuszczamy w nieco mniejszej ilości wody niż na opakowaniu i studzimy. Gdy zaczną tężeć, polewamy nimi wierzch ciasta.
Biszkopt z brzoskwiniami i galaretką
Biszkopt obkładamy dookoła owocami i wypełniamy środek.