mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Biszkopt z budyniem i delicjami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Jest dość słodkie, ale nie mdłe. Szybko się robi i szybko znika:)

Biszkopt z budyniem i delicjami

Składniki:

Biszkopt z budyniem i delicjami

 

  • biszkopt z 3 jajek
  • 2 czerwone galaretki
  • 2 opakowania delicji

 

  • Masa budyniowa:
  • 3 szkl. mleka
  • 250 g masła
  • 0,5 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki zwykłej
  • 3 jajka
  • 1 duże opak. cukru wanil.
  • cukier puder do posypania

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z budyniem i delicjami
Galaretki robię według przepisu na opakowaniu. Masa budyniowa: Część mleka miksuję z mąką i jajkami. Resztę mleka wlewam do rondla, dodaję masło i cukier, doprowadzam do zagotowania. Do gotującego się mleka wlewam zmiksowaną masę, mieszam całość aż masa zgęstnieje i utworzy się gęsty budyń. Na biszkopt wykładam jeszcze ciepłą masę budyniową, rozsmarowuję równo. Na masie układam ściśle obok siebie ciastka delicje. Wstawiam do lodówki aż budyń całkowicie ostygnie. Zalewam wierzch tężejącą galaretką. Wstawiam do lodówki do schłodzenia.