Sposób przygotowania:
Biszkopt z czerwonymi porzeczkami i bitą śmietaną
1.Białka ubijamy na sztywną pianę, stopniowo wsypujemy cukier,następnie dodajemy żółtka i ubijamy. 2.Na koniec wsypujemy mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. 3.Ciasto przekładamy do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, o średnicy 23cm.Pieczemy około 25-30 minut w temperaturze 170 stopni. 4.Upieczony biszkopt studzimy i przekrawamy na dwa krążki. 5.Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i lekko studzimy. 6.Do tężejącej galaretki wsypujemy umyte i osuszone owoce, wykładamy na pierwszy krążek i przykrywamy drugim.Odstawiamy do stężenia. 7.Ciasto dekorujemy bitą śmietaną, którą należy przygotować według przepisu na opakowaniu.