elutka

elutka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 128]

Biszkopt z bitą śmietaną

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszny Biszkopt z bitą śmietaną

Biszkopt z bitą śmietaną

Składniki:

Biszkopt z bitą śmietaną

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z bitą śmietaną
Jajka całe wbijamy do miski dodajemy cukier i cukier waniliowy ubijamy na początku podgrzewając lekko na kuchence. do dobrze ubitego dodajemy mąką powoli łyżką mieszając poczym wylewamy na posmarowaną blachę pieczemy około 10-14min na złoty kolor.Śmietanę ubijamy z cukrem i fixsem wylewamy na przekrojone ostudzone ciasto z kawałkami pokrojonego ananasa lub brzoskwini obtoczoną w fixsie .Drugą połową przykrywamy masę śmietanową .Gotowe trzymamy w chłodnym miejscu..