motorek70

motorek70

Złoty Ekspert
[Przepisów: 884]

Biszkopt z dwóch jajek

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotowany biszkopt może nam posłużyć jako spód do ciasta z masą i galaretką

Biszkopt z dwóch jajek

Składniki:

Biszkopt z dwóch jajek

 

  • 2 jajka
  • 2 łyżki mąki
  • 1 łyżka cukru
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Sposób przygotowania:

Biszkopt z dwóch jajek
Jajka parzymy i wybijamy do miseczki. Ubijamy na pulchną masę. Dalej ubijając dajemy po troszku cukru wymieszanego z cukrem waniliowym. Łyżką drewnianą mieszając dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przygotowane ciasto biszkoptowe wylewamy na wysmarowaną tłuszczem tortownicę i pieczemy w nagrzanym piekarniku w temp. 170 stopni ok. 20 min.