Sposób przygotowania:
Biszkopt z jabłkami
Pieczemy dwa biszkopty - każdy przygotowujemy w ten sam sposób.
Białka oddzielamy od żółtek i ze szczyptą soli ubijamy pianę, dodajemy porcjami cukier, a następnie po jednym żółtku stale miksując. Następnie dodajemy wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie miksujemy. Blachy do wypieku smarujemy tłuszczem i oprószamy bułka tartą, wylewamy ciasto Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 - 25 minut do suchego patyczka.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, podlewamy wodą, dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
Biszkopty przekładamy gorącą masą jabłkową, dekorujemy cukrem pudrem. Odstawiamy na minimum 2 godziny.
Białka oddzielamy od żółtek i ze szczyptą soli ubijamy pianę, dodajemy porcjami cukier, a następnie po jednym żółtku stale miksując. Następnie dodajemy wymieszaną mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie miksujemy. Blachy do wypieku smarujemy tłuszczem i oprószamy bułka tartą, wylewamy ciasto Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 20 - 25 minut do suchego patyczka.
Jabłka obieramy, usuwamy gniazda i kroimy w kostkę, przekładamy do garnka, podlewamy wodą, dodajemy cukier i gotujemy na małym ogniu przez około 1,5 godziny.
Biszkopty przekładamy gorącą masą jabłkową, dekorujemy cukrem pudrem. Odstawiamy na minimum 2 godziny.