Sposób przygotowania:
Biszkopt z jabłkami i kokosem
Przygotować biszkopt: białka oddzielić od żółtek, ubić na sztywną pianę. Dodawać stopniowo, dalej ubijając po jednym żółtku, cukier i mąki z proszkiem do pieczenia. Całość dobrze wymieszać, wyłożyć na formę do pieczenia i wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170*C na ok 35-45min. Ostudzić. Przygotować masę jabłkową: jabłka obrać, pokroić w ósemki i wyłożyć na ostudzony biszkopt. Następnie przygotować budyń: 1/2 litra soku jabłkowego zagotować, drugą połowę wymieszać z budyniami i dodać do gotującego się soku. Mieszać intensywnie do momentu zagotowania się. Całość wyłożyć na jabłka na biszkopcie. Przygotować masę kokosową: masło roztopić, wsypać kokos i wymieszać. Ubić pianę z białek, dodać do niej 2 łyżki cukru i żółtka. Całość połączyć i wyłożyć na masę jabłkową. Wszystko zapiec w piekarniku przez 10-12 min w temp. 180*C.