Sposób przygotowania:
biszkopt z kasza manna
Jaja rozdzielamy - białka od żółtek. Do białek dodajemy szczyptę soli. Ubijamy pianę na sztywno. pod koniec ubijania wsypujemy cukier i ucieramy jeszcze z 5 minut. Dodajemy następnie po jednym żółtku cały czas ucierając.
Później wsypujemy przesianą mąkę,budyn proszek do pieczeniae. Mieszamy delikatnie łyżką. Wlewamy 2 łyżki wody i mieszamy .
DO nagrzanego do 180 stopni piekarnika wkładamy wylany biszkopt w nasmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę. Pieczemy ok 30 minut.
Mlego wlewamy do garnka, wstawiamy na ogień, dodajemy cukier.
Czekamy aż się zagotuje i do gotującego mleka wsypujemy kaszę. Dokładnie , szybko mieszamy żeby nie powstały grudki. A jak powstaną to przez sitko dać naszą kaszkę :)
Biszkopt upieczony przekrowujemy na pół, wykładamy na spód masę z kaszy przykrywamy drugą częścią biszkoptu i polewamy polewą czkoladową.
Smacznego
Później wsypujemy przesianą mąkę,budyn proszek do pieczeniae. Mieszamy delikatnie łyżką. Wlewamy 2 łyżki wody i mieszamy .
DO nagrzanego do 180 stopni piekarnika wkładamy wylany biszkopt w nasmarowaną tłuszczem i posypaną bułką tartą blaszkę. Pieczemy ok 30 minut.
Mlego wlewamy do garnka, wstawiamy na ogień, dodajemy cukier.
Czekamy aż się zagotuje i do gotującego mleka wsypujemy kaszę. Dokładnie , szybko mieszamy żeby nie powstały grudki. A jak powstaną to przez sitko dać naszą kaszkę :)
Biszkopt upieczony przekrowujemy na pół, wykładamy na spód masę z kaszy przykrywamy drugą częścią biszkoptu i polewamy polewą czkoladową.
Smacznego