Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem 3
Galaretkę rozpuść według przepisu na opakowaniu i pozostaw do lekkiego stężenia. Białka ubij ze szczyptą soli. W osobnej misce utrzyj żółtka z cukrem pudrem na puszystą masę, połącz z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia, na koniec dodaj ubite białka. Przygotuj podłużną formę keksową i wylej na nią ciasto, upiecz biszkopt w piekarniku ok. 25 min. Po upieczeniu i wystudzeniu biszkopt przekrój wzdłóż na połowę. Krem śmietankowy przygotuj według przepisu na opakowaniu, cześć kremu zostaw do ozdoby.Resztą posmaruj płat ciasta, przykryj drugim płatem. Na środku ułóż plastry brzoskwini i zalej tężejącą galaretką, wstaw do lodówki by dobrze stężało. Resztę kremu przełóż do szprycy i udekoruj brzegi ciasta.