Sposób przygotowania:
Biszkoptowe z kremem, ananasem, migdałem
Biszkopt:
Jajka wbić do miski, dodać cukry. Ubić do białości i powoli dodawać mąkę - dalej ubijać. Przełożyć do tortownicy z dnem wysmarowanym margaryną i posypaną bułką tartą. Piec ok. 25 minut w 160 stopni. Wystudzić, wyjąć z formy i przekroić na pół.
Krem śmietankowy z ananasami i migdałami:
Do wysokiego naczynia wlać mleko, wsypać bite śmietany w proszku i wymieszać. Całość ubić mikserem do uzyskania pożądnej konsystencji. Ananasy pokroić na mniejsze kawałki i dodać do kremu. Wsypać cukier puder zmieszany z migdałami i delikatnie wymieszać.
Połówkę biszkopta stroną przekrojoną posmarować kremem formując kopułę i posypać wiórkami kokosowymi. Połówki ananasów przekroić na pół i położyć na wiórki kokosowe. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
Smacznego :)
Jajka wbić do miski, dodać cukry. Ubić do białości i powoli dodawać mąkę - dalej ubijać. Przełożyć do tortownicy z dnem wysmarowanym margaryną i posypaną bułką tartą. Piec ok. 25 minut w 160 stopni. Wystudzić, wyjąć z formy i przekroić na pół.
Krem śmietankowy z ananasami i migdałami:
Do wysokiego naczynia wlać mleko, wsypać bite śmietany w proszku i wymieszać. Całość ubić mikserem do uzyskania pożądnej konsystencji. Ananasy pokroić na mniejsze kawałki i dodać do kremu. Wsypać cukier puder zmieszany z migdałami i delikatnie wymieszać.
Połówkę biszkopta stroną przekrojoną posmarować kremem formując kopułę i posypać wiórkami kokosowymi. Połówki ananasów przekroić na pół i położyć na wiórki kokosowe. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
Smacznego :)
KasiaJulcia