mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Biszkopt z kremem i brzoskwiniami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Pyszne, zawsze udające się ciasto ;)

Biszkopt z kremem i brzoskwiniami

Składniki:

Biszkopt z kremem i brzoskwiniami

 

  • 1 Biszkopt
  • 2 budynie śmietankowe
  • 2,5 szklanki mleka
  • 4 łyżki cukru
  • 1 masło 250 g
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 1 galaretka brzoskwiniowa

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kremem i brzoskwiniami
Do garnka wlewam 2 szklanki mleka i wsypuję cukier. Budynie w proszku mieszam w połowie szklanki mleka i dodaję do garnka z gotującym się mlekiem. Gotuję gęsty budyń i pozostawiam do ostudzenia.
Masło ucieram i stopniowo dodaję wystudzony budyń. Miksuję na gładką masę.
Brzoskwinie odsączam, kroję w kosteczkę i dodaję do masy.
Biszkopt przekrawam wzdłuż na połowę. Przekładam kremem i dekoruję galaretką.

Tagi:

biszkopt