kasik12

kasik12

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 508]

Biszkopt z kremem i dżemem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Biszkopt z kremem i dżemem jest bardzo pyszne, goście byli zachwyceni;)

Biszkopt z kremem i dżemem

Składniki:

Biszkopt z kremem i dżemem

 

  • 4 jajka
  • 1/2 szkl. oleju
  • 1 i 1/2 szkl. mąki
  • 3/4 szkl. cukru
  • 1 cukier waniliowy
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 krem w proszku śmietankowy
  • 1 słoiczek dżemu, najlepiej nieco kwaskowatego
  • na poncz:
  • 3/4 szkl. wody
  • 1 łyżka cukru
  • sok z 1 cytryny

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kremem i dżemem
Jajka ubij z cukrami. Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Następnie olej. Zmiksuj. Przelej do natłuszczonej blachy i upiecz. Gdy się upiecze i przestygnie przekrój na pół. Krem przygotuj wg przepisu na opakowaniu. Wodę wymieszaj z cukrem i sokiem z cytryny. Nasącz 1 płat biszkoptu . Nałóż i rozsmaruj dokładnie dżem. Wyłóż na niego krem a 1,5 łyżki zostaw na wierzch. Przykryj drugim płatem. Posmaruj kremem. Dowolnie udekoruj, np. płatkami czekoladowymi i kolorowymi pałeczkami.
Smacznego!:-)