Sposób przygotowania:
Ciasto biszkoptowe z kremem i galaretką
Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier i żółtka. Ciągle ubijając dodawać olej, mąkę, ocet i proszek do pieczenia. Gotową masę przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piec około 50 minut w temp. 170 stopni. Po upieczeniu i przestudzeniu przekroić biszkopt wzdłuż na pół. Krem: Ugotować budyń. Z mleka odlać 1/2 szklanki. Pozostałe mleko zagotować. W 1/2 szklanki mleka wymieszać mąkę krupczatkę, mąkę ziemniaczaną oraz cukier waniliowy. Miksturę wlać do gotującego się mleka. Wymieszać i zagotować. Ostudzić. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodawać budyń i ucierać. Na końcu dodać spirytus. Galaretkę rozpuścić w 1 szklance wrzącej wody. Przelać na płaski talerz i odstawić do zastygnięcia. Gdy stwardnie pokroić w kosteczki. Z podanych składników przygotować polewę (wszystko wymieszać i zagotować), odstawić do przestudzenia. Na połowie biszkoptu rozsmarować krem, na tym ułożyć kostki galaretek. Przykryć drugim ciastem i polać polewą. Wierzch posypać kolorymi cukiereczkami.