Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z kremem i galaretką
CIASTO Ubić pianę z cukrem na sztywno, dodawać po jednym żółtku a na końcu dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Blachę do ciasta wyłożyć pergaminem, posmarować tłuszczem, wylać ciasto na blachę. Wstawić do piekarnika. Piec ok 10 minut w dobrze nagrzanym piekarniku. Upieczoną roladę, wyjąć z blachy, zdjąć papier i zwinąć roladę w rulon. KREM Odlać szklankę mleka, resztę mleka zagotować z cukrem. Proszek budyniowy wymieszać w szklance mleka, wlać na gotujące się mleko, mieszając doprowadzić do zagotowania, ostudzić. Margarynę utrzeć z budyniem na puszysty krem. Galaretki przygotować według przepisu na opakowaniu, przelać do podłużnej formy, odstawić do całkowitego stężenia. Biszkopt delikatnie rozwinąć, posmarować kremem budyniowym. Galaretkę pociąć na paski, ułożyć na kremie, zwinąć ciasno roladę. Roladę wstawić do lodówki na 3 godz.
zbysiowa
Danusia19671
Z tej ilości składników na domowej brytfannie (36x36 cm), wyjdą 2 rolady
zbysiowa
Właśnie zastanawiała mnie ilość jajek;) Dziękuję za wyjaśnienie;)
Danusia19671
Proszę bardzo.
Pozdrawiam