Pianka

Pianka

Kucharz
[Przepisów: 8]

Biszkopt z kremem Rafaello

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

przepyszne ciasto...niebo w gębie....polecam w 100 procętach :))

Biszkopt z kremem Rafaello

Składniki:

Biszkopt z kremem Rafaello

 

  • Biszkopt:
  • 1 szkl. cukru
  • 1 szkl. mąki
  • 6 jaj
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

 

Sposób przygotowania:

Biszkopt z kremem Rafaello
Biszkopt:
Ubić białka z cukrem
ubijając dodać żółtka
do ubitej masy dodać mieszając szklankę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia.

Piec ok. 35- 40 min

Krem:
Zagotować mleko i 1/2 czekolady ( ja dodaję 1 czekoladę)
z tego odlać pół szklanki i rozpuścić w tym żelatynę.
Wystudzić mleczną masę i ubić z 3 Śnieżkami do tego dodać wiórki kokosowe i żelatynę i dokładnie wymieszać łyżką.

Tak przygotowany krem włożyć na biszkopt i wstawić do lodówki.
Na wierzch zetrzeć na tarce 1/2 czekolady.

Smacznego