Sposób przygotowania:
Biszkopt z kremem Rafaello
Biszkopt:
Ubić białka z cukrem
ubijając dodać żółtka
do ubitej masy dodać mieszając szklankę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia.
Piec ok. 35- 40 min
Krem:
Zagotować mleko i 1/2 czekolady ( ja dodaję 1 czekoladę)
z tego odlać pół szklanki i rozpuścić w tym żelatynę.
Wystudzić mleczną masę i ubić z 3 Śnieżkami do tego dodać wiórki kokosowe i żelatynę i dokładnie wymieszać łyżką.
Tak przygotowany krem włożyć na biszkopt i wstawić do lodówki.
Na wierzch zetrzeć na tarce 1/2 czekolady.
Smacznego
Ubić białka z cukrem
ubijając dodać żółtka
do ubitej masy dodać mieszając szklankę mąki wymieszanej z proszkiem do pieczenia.
Piec ok. 35- 40 min
Krem:
Zagotować mleko i 1/2 czekolady ( ja dodaję 1 czekoladę)
z tego odlać pół szklanki i rozpuścić w tym żelatynę.
Wystudzić mleczną masę i ubić z 3 Śnieżkami do tego dodać wiórki kokosowe i żelatynę i dokładnie wymieszać łyżką.
Tak przygotowany krem włożyć na biszkopt i wstawić do lodówki.
Na wierzch zetrzeć na tarce 1/2 czekolady.
Smacznego
yola