gosia47-47

gosia47-47

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 849]

Biszkopt z mąki razowej i dodatkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

deser prosty i bardzo dobry. Smakuje

Biszkopt z mąki razowej i dodatkami

Składniki:

Biszkopt z mąki razowej i dodatkami

 

  • 5 jajek
  • 5 łyżek mąki razowej
  • 5 łyżek cukru
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3 serki homogenizowane waniliowe
  • 1 opakowanie śnieżki
  • 3 łyżeczki żelatyny
  • trochę wrzącej wody
  • 2 galaretki truskawkowej

Sposób przygotowania:

Biszkopt z mąki razowej i dodatkami
Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Następnie dodawać żółtka i na zmniejszonych obrotach miksera mieszać. Następnie łyżką wmieszać mąkę razową i proszek wymieszane ze sobą. Całość przelać do brytfanny wysmarowanej margaryną. Piec ok. 25 minut w 180 st. Po wyjęciu ostudzić. Przygotować w odrobin ie wody żelatynę. Serki wymieszać z bitą śmietaną śnieżką i żelatyną. Wyłożyć na biszkopt. Przygotować galaretkę jak podano na opakowaniu. Tężejącą zalać placek. Odłożyć do stężenia do lodówki na ok. 2 godziny. Bardzo dobre. Polecam