Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą jabłkową i budyniową
Przygotować biszkopt: Ubić biała z cukrem, dodać żółtka, następnie wymieszać z mąką zmieszaną z proszkiem, ciasto wylać do blaszki posmarowanej margaryną i posypanej mąką, piec ok. 30-40 minut w temp. 160 C. Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia i zimne przekoić wzdłuż na połowę.Przygotować masy budyniowe: Budynie rozprowadzić z mlekiem i ugotować na pozostałym mleku z dodatkiem cukru, przestudzone utrzec z tłuszczem.Przygotować masę jabłkowo-galaretkową: Obrane jabłka utrzeć na tarce z dużymi otworami, włożyć do garnka i prażyć chwilę z dodatkiem cukru, podzielić na połowędo jednej części dodać galaretkę suchą wiśniową a do drugiej agrestową, po czym jeszcze chwilkę prażyć i pozostawić do ostygnięcia.Na biszkopt wyłożyć agrestowo-jabłkową masę, posmarować masą bananową, przykryć biszkoptem, nałożyć masę wiśniowo-jabłkową, na nią masę malinową, udekorować owocami kiwi i posypać posypką cukrową. Schłodzić w lodówce.