Sposób przygotowania:
Ciasto z masą o smaku bananowym
Przygotować biszkopt: Ubić białka, dodać cukier, żółtka, następnie wymieszać z mąka zmieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na posmarowana tłuszczem i posypaną mąką blaszkę, piec w temp. 160 C około 15 minut. Po upieczeniu pozostawić do wystygnięcia.Galaretki rozpuścic we wrzątku.Budynie rozprowadzić w szklance mleka, resztę mleka zagotować z dodatkiem odrobiny cukru, po czym wlać mieszankę i ugotować budyń. Ostudzić. Margarynę utrzeć, dodając po łyżce budyń.Część masy wyłożyć na biszkopt, wylać tężejącą galaretkę ametystową, ciasto wstawić do lodówki, na zastygniętą galaretkę wyłożyć drugą część masy, ułożyć delicje, wylać galaretkę turkusową, ciasto wstawić do lodówki.