Sposób przygotowania:
Biszkopt z masą budyniową i malinami
1) Zółtka oddzielić od jajek, utrzeć z octem i proszkiem do pieczenia, odstawić do wyrośnięcia ( do czasu aż ubijemy białka) 2) Bialka z cukrem ubic na sztywna pianę 3) Do ubitych białek dodac żółtka, mieszając; następnie przesiana przez sitko mąkę. 4) Ciasto wyłożyc na wysmarowanej tłuszczem i posypanej mąką blaszy, piec 25-30min w temperaturze 180stopni MASA: 1) Zagotować 1litr mleka , budynie wymieszać w 200ml mleka z cukrem, wlać na gotujące się mleko, mieszając. Następnie gotowy budyń odstawić do wystygnięcia. 2) kostkę masła miksujemy z Brandy, następnie dodajemy stopniowo schlodzony budyń, miksujac lekko na gładka masę. 3) Masę wylozyć równomiernie na biszkopt 4) Na masę ułożyć maliny, następnie nalozyć na wierzch tężejącą galaretkę. 5) Całość włozyć do lodówki aż galaretka stężeje. Zyczę smacznego! ;)
martynka_91